Cherry berry coconut bites
Geplaatst op 31 januari 2018 door  Just by Co (lette)

 

Cherry berry coconut bites ,
het klinkt als een mondvol maar het is echt een smulmomentje !
Een voedzame cake bodem, met een laagje kersen en bessen coulis en afgetopt met een laagje kokos dat lijkt op een kokos makroon . Yum!

Je hebt hier voor nodig:

Brownie vorm 20x20 cm
Bakpapier

Bodem:
100 gr havermeel
50 gr amandelmeel
3 eieren
2 eetlepels ahornsiroop of agavesiroop
1 eetlepel cacao
1 theelepel bakpoeder

Vulling:

125 gr bevroren kersen of aardbeien
125 gr bevroren blauwe bessen
1 eetlepel maizena

Topping :

3 eiwitten
100 gr gemalen kokos
10 gr kokosolie
2 eetlepels ahornsiroop of agavesiroop 

Aan de slag: 

Verwarm je oven voor op 175 gr.
Leg een bakpapier in je brownie vorm.
Doe het bevroren fruit met 2 eetlepels water in een pannetje op het vuur en laat dit sudderen tot dat een coulis word.
Voeg hier de maizena bij zodat het kan indikken. Haal het pannetje van het vuur en laat het afkoelen.
Ga nu verder met de bodem.
Meng alle ingredienten in een kom en roer dit goed door.
Schep het beslag in de brownie vorm met bakpapier en bak het af in 10 min en haal het daarna uit de oven .
Ondertussen ga je verder met de kokos topping.
Scheid de eiwitten van het eigeel.*
Mix met een keukenmachine of mixer de eiwitten op de hoogste stand net zolang zodat het stijf is.
Smelt de kokosolie .
Roer hier voorzichtig de ahornsiroop/agavesiroop, kokosolie en kokos er door.
Verdeel nu het fruitmengels over de bodem en doe hier boven op het kokosmengsel.
En zet het terug in de oven voor 20 minuutjes.
Laat het even afkoelen en snij ze in mooie bites.
Geniet er van!

Liefs Co (lette)

* Bewaar het eigeel en maak er lekkere room van,  zie recept mini slofjes.

Delen: