Bananenbrood muffins met chocolade

Fan van bananenbrood? 
Dan is dit een lekker receptje voor jou!
Een lekkere bananenbrood muffin gemaakt van voedzame melen ,gluten en lactose vrij en fodmap proof .
En door de stukje pure chocolade een extra lekker genietmomentje.
Super makkelijk om mee te nemen of gewoon lekker bij de thee of koffie

Je hebt nodig voor 12  stuks : 

Muffinvormpjes
2 bananen (ongeveer 175 gr ) 
150 gr (gluten vrije) havermeel
50 gr amandelmeel 
250 gr (lactose vrije ) kwark
50 gr ahornsiroop 
2 eieren 
1 theelepel bakpoeder
Snuf zout en kaneel 
50 gr pure chocolade 72% of hoger 
Optioneel extra zoetstof

Aan de slag: 

Verwarm de oven voor op 175 gr .
Vet je muffinvorm in of gebruik zoals ik, siliconen muffinvormpjes .
Prak de bananen fijn in een kom. 
Voeg daar de kwark , ahornsiroop en eieren bij en klopt dit met een garde goed door elkaar.
Voeg hier de melen , bakpoeder, zout, en kaneel bij en roer dit op nieuw goed door elkaar. 
Snij de pure chocolade in stukjes en roer dit ook door het beslag. 
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins ongeveer 30 min af in de oven . 
Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn.
Kijk tussen door ook altijd even want iedere oven is anders. 
Als de satéprikker nog vochtig is dan zijn de muffins nog niet helemaal gaar . 
En laat je ze nog even iets langer in de oven staan .
Haal ze uit de oven en laat ze op de ovenplaat goed afkoelen. 

Geniet er van! 

Liefs Co (lette)

Delen: