Merinque schuimpjes
Geplaatst op 21 februari  2018 door   Just by Co (lette)

Ho stop gooi jij altijd het vocht van een blikje kikkererwten door de gootsteen?
Vanaf nu niet meer!
Want met dit vocht maak je de lekkerste vegan schuimpjes!


Je hebt hier voor nodig :

Bakpapier 

Vocht van 1 blikje kikkererwten (ongeveer 150 ml)
100 gr kokosbloesemsuiker  https://www.muskie.nl/winkel/terrasana-kokosbloesemsuiker/?ref=27   of kristalsuiker
5 gr xanthaangom (verdikkings/bindmiddel)

Optioneel 1 zakje Nescafé mocca oploskoffie 

Voor de blauwe schuimpjes of andere kleur gebruik je kristalsuiker en laat je de mocca weg en voeg je 1 theelepel kleurstof toe .
Zelf gebruikte ik de kleurstof  van  https://www.muskie.nl/winkel/the-organic-lab-blue-spirulina-kleurstof/?ref=27




Aan de slag:

Bekleed je ovenplaat met bakpapier.
Giet het vocht van 1 blikje kikkererwten in een vetvrije kom.
Voeg hier de kokosbloesemsuiker en xanthaangom en het zakje mocca oploskoffie er aan toe en  mix dit met een keukenmachine 10 min dik en stijf.
Verwarm ondertussen je oven voor op 110 gr.
Doe het beslag in een spuitzak en maak er mooie kleine toefjes van.
Maak ze niet groot anders moeten ze nog langer in de oven.
Schuif de ovenplaat voor 1 uur en 45 min in de oven.
Let op ! Open de oven tussendoor niet!
Zet de oven uit en laat ze afkoelen in de afkoelende oven.
Daarna zijn je schuimpjes klaar.
Geniet er van!

Liefs Co (lette)

Delen: