Gevulde robuuste speculaas koeken
Geplaatst op 25 november 2018 door  Just by Co (lette)

Gevuld speculaas, wie houd er niet van? 

Ik had hier zo’n zin in!! 

Maar vanwege mijn intoleranties kan ik niet zomaar de gevulde speculaas kopen die bij de supermarkt in het schap ligt. 

Dus hup ik dook van de week de keuken om deze heerlijke tarwe vrije, glutenvrije,  lactosevrije  en lowfodmap gevulde speculaaskoeken te maken. 

Het hele huis rook heerlijk naar de warme speculaas kruiden , en mijn testteam kon niet wachten om er van te mogen genieten .

Wil jij nou ook genieten van deze heerlijke koeken kijk dan gauw mee naar het recept !

Je hebt nodig: 

Voor 9 a 10 koeken 

Bakpapier 

100 gr (glutenvrij) havermeel 
100 gr boekweitmeel 
75 gr kokosolie 
30 gr kokosbloesemsuiker 
20 gr schenkstroop
50 ml (lactose vrije) melk 
2 eetlepels speculaaskruiden en een snufje zout 
5 gr bakpoeder 

Spijs : 

100 gr amandelmeel 
40 gr ahornsiroop of agavesiroop
2 eetlepels water 

Geklutst eitje 
Blanke amandelen 

Aan de slag: 

Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
Haal het pannetje van vuur en voeg de stroop en kokosbloesemsuiker er aan toe en roer dit goed door elkaar . 
Voeg dan de melen , kruiden , bakpoeder en zout er aan toe en als laatste de melk en roer dit ook goed door elkaar en kneed het deeg tot een mooie deegbal. Is het deeg nog te plakkerig voeg er dan wat meel aan toe, is het te droog voeg dan iets melk er bij . Zet het deeg even weg. Bekleed de bakplaat met bakpapier en laat deze buiten de oven staan . Verwarm de oven op 175 gr voor.

Ga ondertussen verder het spijs, meng het amandelmeel met de ahorn of agavesiroop en water in een kom en roer dit goed door elkaar en vorm er een bal van. Zet het in de koelkast zodat het wat steviger word. 
Ga dan weer verder met het speculaasdeeg en maak 9 a 10 gelijke deegballetjes en rol of duw deze op de met bakpapier beklede ovenplaat uit. 

Rol met je handen van het spijs een lange dikke sliert van ongeveer 5 cm breed en 15 cm lang en snij deze in plakjes . 

Leg de spijsplakjes op het uitgerolde speculaasdeeg en vouw dit om de spijs. 

Garneer elke koek met een amandel en bestrijk ze met geklutst eitje. 

Bak de koeken af in ongeveer 25 minuten.

Laat ze afkoelen en daarna genieten! 

Liefs Co (lette ) 

Delen: