Carrot cake cheesecake bites

Lekkere kleine gebakjes met een voedzame bodem van worteltjes en een creamy vulling met een twist van sinaasappel .

Je hebt hier voor nodig :

Vierkante bakvorm of ovenschaal van ongeveer 18x18 cm 
Bakpapier

Bodem:

200 gr gekookte worteltjes 
100 gr dadels of 1 banaantje 
50 gr havermeel 
50 gr amandelmeel 
10 gr kokosolie 
2 eieren 
1 eetlepel vanille aroma 
1 a 2 theelepel(s) speculaas kruiden of kaneel naar smaak 
1 theelepel bakpoeder

Vulling:

200 gr (lactose vrije ) roomkaas 
100 gr (lactose vrije) kwark 
Sap van halve sinaasappel 
Klein beetje sinaasappelrasp
Scheutje vanille aroma 
25 gr ahorn of agavesiroop 
3 gelatineblaadjes

Topping :

Sinaasappel stukjes
Pecan noten

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 gr .
Leg een bakpapiertje in je bakvorm of ovenschaal.
Doe de gelatine blaadjes in een kommetje koud water . 
Kook de worteltjes even voor. 
Doe alle ingrediënten van de bodem in je keukenmachine pureer/mix dit fijn tot mooi egaal beslag .
Giet het beslag op de bodem van je bakvorm. 
Bak de bodem af in ongeveer 30/35 min en laat het daarna afkoelen. 
Ondertussen maak je vulling.
Doe de roomkaas met kwark , sinaasappelsap, vanille aroma en zoetmiddel in een kom roer dit goed door elkaar .
Voeg naar smaak een beetje sinaasappel rasp toe. 
Proef je beslag , als je hem zoeter wilt voeg dan extra zoetmiddel er aan toe. 
Schep nu 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is. 
Voeg dit nu bij de rest van je mengsel en roer dit nog even goed door. 
Giet het mengsel op de bodem en zet de taart in koelkast om op te stijven.
( ongeveer 3 uurtjes) 
Snij eerst langs de zijkanten van de taart zodat je de taart mooi strak krijgt . Daarna snij het in 9 vierkantjes en garneer met een stukje sinaasappel en pecan noot. 
Geniet er van! 

Liefs Co (lette)

Delen: