Appelkoeken
Geplaatst op 19 februari 2018 door  Just by Co (lette)

De schappen van de supermarkten liggen er vol mee, koekjes!
Grote koeken, kleine koekjes , koffie koekjes ,appelkoeken en ga zo maar door.
Appelkoeken zijn bij velen een favoriet! 
Je kunt ze gewoon zelf kopen maar zelf maken is toch veel leuker! en lekkerder! ;-)
Een heerlijk ruikende keuken waar 4 glutenvrije voedzame appelkoeken in de oven staan te bakken, Mmmm!
Licht krokant met een lekkere appelvulling .
Weer een voedzaam genietmomentje!

Je hebt hier voor nodig voor 4 stuks :

Bakpapier
Deegroller
uitsteekvormpje , bloem, hartje of ster enz

100 gr havermeel
25 gr amandelmeel
20 gr kokosolie
20 gr kokosbloesemsuiker
1 ei 
Snufje zout
0,5 theelepel kaneel
0,5 theelepel bakpoeder

Vulling :

2 appels
100 ml water
20 gr kokosbloesemsuiker
1 theelepel kaneel
Halve eetlepel maizena

Aan de slag :

Schil de appels en snij ze in stukjes.
Doe het water in een pannentje samen met de kaneel en kokosbloesemsuiker en voeg daar de stukjes appel bij.
Zet het op het vuur en breng de appels aan de kook en laat het op een laag vuur doorkoken tot dat de appels gaar zijn.
Gebruik daarna de staafmixer om het geheel te pureren tot een mooie moes word .
Zet het daarna weer op het vuur en meng de maizena er door zodat het geheel indikt.
Laat dit afkoelen.
Ga nu verder met het deeg .
Verwarm je oven voor op 175 gr.
Smelt de kokosolie.
Doe de melen, kokosbloesemsuiker , zout ,kaneel en bakpoeder in de kom en roer dit door elkaar.
Voeg hier een geklutst ei en gesmolten kokosolie bij en roer dit door elkaar en kneed dan het deeg tot een mooie deegbal.
Rol het deeg op het bakpapier uit en steek er met een glas ( doorsnee 9 cm) 8 cirkels eruit.
Mocht je niet genoeg deeg hebben steek dan vast de vormpjes van de bovenkant eruit kneed daar weer een balletje van en rol dit uit en steek weer met het glas de koek er uit.
Leg de 4 deegplakjes op het bakpapier en verdeel hier de appelvulling op.
Let op , laat de randen ongeveer 0,5 tot 1 cm vrij.
Leg daar bovenop de deegplakjes waar je het vormpje hebt uitgestoken.
Druk rondom met een vork de deegplakjes aan elkaar.
Bestrijk de bovenkant licht met een geklutst eitje en bak de koeken in ongeveer 10 a 12 minuten goudbruin en gaar.
Geniet er van!

Liefs Co (lette)
 

Delen: