Vitamine bommetje


Wie mij inmiddels een beetje kent weet dat elke dag taart mijn motto is!
In deze taart zitten heel veel groene vitamientjes.
Klinkt goed toch, een taartje eten en dan ook nog eens vitamines binnen krijgen.
Maar ook veel vezels,door de voedzame melen die ik heb gebruikt .

Je hebt nodig voor deze taart :
Springvorm 18 of 20 cm
Bakpapier

200 gr courgette
50 gr boekweitmeel
25 gr amandelmeel
25 gr cacao
25 gr ahornsiroop
2 eieren
1 theelepel bakpoeder 
1 theelepel speculaaskruiden 
Snufje zout

Vulling:
600 gr (lactosevrije) kwark 
60 gr ahornsiroop 
10 gr vanillearoma  
6 gelatine bladen 
Optioneel 1 a 2 theelepels matcha poeder voor het mooie licht groene kleurtje 
Optioneel 0,5 theelepel xantaangom voor een extra luchtig effect. 

Topping :
3 kiwi’s
4 eetlepels water 
2 gelatine blaadjes 

Aan de slag :

Leg een bakpapier in je springvorm en vet de zijkanten in. 
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Wel de gelatine in een kommetje koud water.
Doe de courgette ,ahornsiroop en eieren in een blender en mix dit fijn dat een mooi egaal beslag. 

Doe het in een kom en voeg hier de melen, kruiden , cacao , bakpoeder en zout aan toe en roer dit goed door elkaar.
Schep dit beslag in de met bakpapier bekleedde springvorm en bak de bodem af in ongeveer 20/25 min. 
Maak ondertussen de vulling , mix de kwark met ahornsiroop en vanillearoma en eventueel xantaangom ongeveer 5 min met een mixer of keukenmachine luchtig.

Optioneel meng de matcha poeder met 2 eetlepel water en mix dit er ook bij door .
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur . 

Knijp de week geworden gelatine uit en doe die hier bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is en voeg het bij de rest van je kwarkmengsel en roer dit goed door elkaar.
Haal de bodem uit oven en laat even afkoelen . 
Giet de kwarkvulling op de bodem en zet de taart in de koelkast .

Maak na ongeveer 2 uur koelkast tijd je topping .

Schil de kiwi’s en snij in kleine stukjes.

Doe de kiwi in pannetje , schep hier 4 eetlepels water en laat dit sudderen en als het zachter is geworden pureer het dan even tot een glad mengsel. 

Knijp de week geworden gelatine uit en doe die hier bij en roer dit door net zo lang  tot dat de gelatine opgelost is. 

Laat het mengsels afkoelen en schep het boven op de kwarkvulling en zet het in de koelkast zodat het op kan stijven. 

Je taart is klaar als het kiwi mengsel ook stijf is geworden .

Geniet er van! 

Liefs Co (lette)