Toffe(e) kwarktaart 
Geplaatst  op 11 maart 2018 door  Just by Co (lette)

Wie mij een beetje kent weet inmiddels dat kwarktaartjes echt tot mijn favoriet behoren.
Deze is kwarktaart is echt tof!
Waarom? Nou deze taart heeft een lekkere (no bake ) chocoladebodem  , gevolgd door een luchtige kwark vulling en on top een laagje wat bijna smaakt naar toffee ! Een gezondere guilthy pleasu
re! 

Je hebt hier voor nodig :

Springvorm 18 of 20 cm
Bakpapier 

Bodem :

50 gr havermeel 
1 kleine banaan
50 gr pure chocolade 72% of hoger
25 gr amandelmeel 


Vulling :

600 gr (lactosevrije)  kwark
40 gr ahornsiroop 
6  gelatinebladen 


Topping :

150 gr dadels *
150 ml warm water
1 eetlepel pindakaas
Snufje zeezout en kaneel 

Noten en cacaonibs of stukjes fijn gesneden chocolade


Aan de slag: 

Leg een bakpapiertje in je springvorm.
Doe de gelatine blaadjes in een kommetje koud water .
Wel de dadels van de topping in 150 ml warm water.
Smelt de pure chocolade au bain marie.
Prak de banaan fijn en roer dit door de gesmolten chocolade.
Voeg hier de melen bij en roer dit goed door zodat het meel opgenomen is in de chocolade.
Verdeel dit mengsel over de springvorm en strijk het glad met de achterkant van een lepel. 
Zet de bodem in de koelkast.
Maak ondertussen de vulling.
Mix de kwark met ahornsiroop met een mixer luchtig.
*Proef je beslag , als je hem zoeter wilt voeg dan eventueel extra zoetstof toe.
Schep nu 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit nu bij de rest van je kwarkmengsel en roer dit nog even goed door.  
Giet dit op de bodem en zet de taart in koelkast om op te stijven ( ongeveer 2 uurtjes) 
Ondertussen maak je topping.
Mix de dadels in de blender fijn tot dat er een pasta ontstaat.
Doe het in en kommetje en voeg de kaneel, zeezout en pindakaas aan toe en roer dit goed door en zet dit ook in de koelkast.
Haal na 2 uur de taart uit de koelkast en verdeel de toffe(e) pasta over de taart.
Zet de taart voor minimaal nog een uurtje in de koelkast .
Strooi er nog wat nootjes over die jij lekker vind en cacaonibs en klaar is je toffe(e) kwarktaart.
Geniet er van!

Liefs Co (lette)

* Fodmap dieet,  vervang dan de dadels voor 2 bananen en pureer  die fijn en voeg hier 1 eetlepel pindakaas ,1 eetlepel ahornsiroop en een snufje zeezout en kaneel aan toe en roer dit goed door elkaar. Voor extra stevigheid voeg je er 1 gelatine blad er aan toe , op dezelfde manier als de vulling. 

Delen:
 
😃