Stracciatella cheesecake 2.0


Na het succes van de Stracciatella cheesecake die onlangs maakte is hier de 2.0 versie! 
Een creamy cheesecake met stukjes pure chocolade en een lekkere smeuïge voedzame brownie bodem. 

Je hebt nodig :

Springvorm 20 cm 
Bakpapier 

Bodem :

2 bananen en optioneel extra zoetstof bv 25 gr ahornsiroop 
100 gr (uitgelekte) zwarte bonen 
1 ei 
50 gr boekweitmeel 
50 gr havermeel 
1 theelepel bakpoeder 
1 eetlepel choco loco Green_Gypsy*
1 eetlepel raw cacao

Vulling : 

400 gr (lactose vrije)  kwark 
200 gr (lactose vrije) roomkaas 
50 gr pure chocolade 72% of hoger of cacaonibs 
40 gr ahornsiroop 
10 ml vanille aroma 
6 gelatinebladen 

Topping :

10 a 15 gr pure chocolade 72% of hoger 

Aan de slag:

Verwarm je oven voor op 175 gr 
Week de gelatine in een kommetje koud water. 
Leg een bakpapier in je springvorm en vet de zijkanten in.
Prak de bananen met een vork .
Pureer de uitgelekte zwarte bonen met staafmixer . 
En voeg dit samen in een kom en doe hier het ei bij en mix dit met een mixer een paar minuutjes zodat het wat luchtiger word. 
Voeg de melen , cacao , ahornsiroop , kruiden en bakpoeder er bij en mix dit goed door tot een mooi egaal beslag. 
Giet dit in je springvorm en bak de bodem af in 25 min .
Maak ondertussen de vulling .
Mix in een kom de kwark, roomkaas  ,ahornsiroop en vanillearoma goed door zodat het lekker wat luchtiger word.
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit bij je kwarkmengsel en mix dit goed door.
Voeg als laatste de fijn gesneden pure chocolade (dit kan je met een handrasp doen of snij het heel fijn met een schilmesje  ) of cacaonibs toe.
Haal de bodem uit de oven en giet de vulling op de bodem en zet het in de koelkast. 
Let op! Laat de bodem niet te lang af laten koelen want anders krimpt ie en loop de vulling langs de bodem. Is niet heel erg, maakt voor de smaak niet uit maar het oog wil natuurlijk ook wat! ;-)
Is de bodem toch gekrompen duw dan de bodem strak tegen de kant van de springvorm aan en vul de kant waar ruimte tussen zit op met dadels zodat de kwark er niet langs loopt. 
Zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast zodat ie op kan stijven.
Smelt de pure chocolade au bain marie en drapeer de chocolade over de taart. 
Nog weer terug in de koelkast zodat de chocolade ook uit kan harden en klaar is je Stracciatella cheesecake 2.0! 
Geniet er van! 

Liefs Co (lette)

* Heb je dit niet in huis, mix dan cacao met kaneel, kokoksbloesemsuiker , gember en nootmuskaat . 
Of gebruik ipv 1 eetlepel cacao , 2 eetlepels!


Delen: