Oreo drips cake 

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! 
Genieten van een lekkere Oreo drip taart en dat gluten en lactose vrij en fodmapproof! 

Je hebt nodig: 

2 springvormen van 18 cm 

100 gr kokosbloesemsuiker 
5 eieren 
1 theelepel xantaangom *
100 gr bruine rijstmeel  
25 gr amandelmeel 
2 theelepels bakpoeder 
Snufje zout 

Vulling:

400 gr (lactosevrije) roomkaas of mascarpone 
100 gr (lactosevrije) kwark 
50 gr poedersuiker of meer , proef je vulling 
6 (gluten vrije) Oreo koekjes **

Topping:

50 gr pure chocolade 72% ( ik gebruikte de biologische van de AH want die smelt mooi) 
En Oreo koekjes en versiering 

Aan de slag:

Doe het bakpapier in springvormen en vet de zijkanten in .

Meng de melen met het zout en bakpoeder in een kom.

Verwarm de oven voor op 175 gr.

Doe de eieren met de kokosbloesemsuiker en xantaangom in een kom en mix dit met een mixer of keukenmachine luchtig.

Doe dit ongeveer 5 tot 8 minuten.

Zeef het meel er voorzichtig(anders verdwijnt er te veel lucht) met een spatel door de opgeklopte eieren totdat het meel is opgelost.

Verdeel het mengsel over de 2 bakvormen en plaats het in het midden van de voor verwarmde oven.

Bak de cakes in circa 25 min af. 

Let op ! Open de oven niet tussendoor want dan kan de cake in zakken.

Ondertussen maak je de vulling .

Haal de Oreokoekjes uit elkaar, haal er de crèmevulling uit en smelt dit in een pannetje op het vuur. 

Als het gesmolten is haal het pannetje van het vuur en voeg de roomkaas of mascarpone , kwark en poedersuiker er bij en roer dit goed door elkaar . 

Verkruimel de koekjes (ik doe dit door de koekjes in boterhamzakje te doen en met een klein deegrollertje fijn te slaan ;-) ) en roer dit er ook door en zet de vulling in de koelkast. 

Haal de cakes na 25 min uit de oven en laat ze nog even staan om af te koelen. Na ongeveer 15 minuutjes verwijder je voorzichtig de vorm. (Mocht die toch te vast zitten ga er dan even met een scherp mesje langs)

Laat de cakes nog even staan om verder af te koelen.

Leg daarna een cake op een plat bord en snij deze horizontaal in tween en schep 1/4 van de vulling op de cake , verdeel het en strijk glad en leg de boven kant er weer op .Schep daar weer 1/4e van de vulling op en snij de andere cake ook horizontaal in tween en leg die ook laag voor laag er boven op ,cake en vulling. Duw dit licht aan. Zorg dat je ongeveer 1/4e vulling over houd voor de bovenkant en zijkant. Schep dit boven op de cake en strijk het glad en strijk het uit over de zijkanten van de taart . Doe dit met een mes of spatel zo word het mooi strak. 

Zet de taart in de koelkast zodat het iets kan opstijven . 

Smelt de chocolade au bain Marie .

Met een theelepel schep je wat chocolade uit de kom, laat dit op de rand van de taart van de lepel aflopen. Maak de taart rondom helemaal af met de drips en smeer de bovenkant in met de chocolade.

Versier de bovenkant met Oreokoekjes en caramel stukjes of andere versiering en klaar is je taart! 

Geniet er van! 

Liefs Co (lette)

https://www.muskie.nl/winkel/natuurlijk-natuurlijk-xanthaangom-150-gram/?ref=27

** Glutenvrije oreo's te koop bij de Albert Heijn

Delen :