No bake chocolate cake!  
Geplaatst op 2 maart 2018 door  Just by Co (lette)

 

Als ik zeg dat dit misschien wel een van de lekkerste voedzame chocolade taartjes is,geloof je me dan? ;-)
Een heerlijke sticky bodem met een smeuige chocolade vulling afgetopt met frambozen en chocolade en dat in een mum van tijd.
Ja in een mum van tijd staat ie ook bij jou op tafel te stralen! ;-) maar niet voor lang, zo lekker! :-)

 

Je hebt nodig:


Foodprocessor/keukenmachine
Springvorm 18 cm 
Bakpapier

Bodem:

100 gr havermout
150 gr zachte dadels
30 gr pure chocolade 85% 
20 gr kokosolie 
10 gr ahorn of  agavesiroop

Vulling:

1 blikje uitgelekte zwarte bonen (240 gr) 
1 scoop isolaat of whey  (chocolade of cookies & cream smaak)*
25 gr cacao
25 gr ahorn of agavesiroop
2 eetlepels (plantaardige of lactose vrije ) melk

Topping:

Frambozen
Kokossnippers
10 gr pure chocolade 85%

Aan de slag:

Smelt de kokosolie in een pannetje op vuur .
Wel de dadels als ze nog te hard te zijn.
Doe de dadels samen met de havermout en gesmolten kokosolie in je foodprocessor(snijschijf) en mix dit helemaal fijn.
Smelt de chocolade au bian marie en voeg dit samen met de agavesiroop bij je havermoutbeslag en roer dit goed door.
Doe een bakpapier in je springvorm en verdeel het beslag over de springvorm en maak met je handen een opstaand randje.
Zet het in de koelkast zodat het kan uitharden.
Ga nu verder met de vulling.
Doe de zwarte bonen in vergiet ,spoel ze af en laat ze uitlekken.
Doe daarna de zwarte bonen, whey, siroop, cacao, en melk in je keukenmachine/foodprocessor (snijschijf) en mix dit fijn tot een mooi egaal beslag/pasta.
Haal je bodem uit koelkast en verdeel het beslag over de bodem.
Strooi er nog wat frambozen ,kokossnippers over en swirl er nog wat gesmolten pure chocolade over en zet de taart nog even in de koelkast zodat de vulling kan opstijven en  chocolade kan uitharden.
Geniet er van!

Liefs Co (lette)

* Heb je geen whey voeg dan 25 gr extra siroop of meer naar smaak toe en 1 eetlepel minder melk.

Delen: