Naked cake 
Geplaatst op 22 april 2018 door  Just by Co (lette


Jaaaa je leest het goed een naakte taart.
Een naked cake is een taart die niet bedekt is,
ik kon het toch niet laten om deze taart toch te voorzien van een lekker jasje.
Een naked cake stond al een tijdje op mijn to do lijstje ,
alleen wel in een gezondere variant die ook nog een gluten vrij, lactose vrij en fodmap arm is.
Missie geslaagd! 


Je hebt hier voor nodig :

Springvorm 18 cm 
bakpapier 

150 gr havermeel
50 gr amandelmeel
50 gr kokosbloesemsuiker
6 eieren
2 theelepels bakpoeder
Snufje zout
1 theelepel xanthaangom 

Vulling:

150 gr (lactose vrije ) roomkaas
250 gr (lactose vrije)  kwark
75 gr ahornsiroop
15 gr fijn gesneden pure chocolade stukjes 72% of hoger

Topping :

25 gr pure chocolade 72% of hoger
Aardbeien , frambozen, blauwe bessen 

Aan de slag :

Doe het bakpapier in springvorm en vet de zijkanten in .
Meng de melen met het zout en bakpoeder en xanthaangom in een kom.
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Doe de eieren met de kokosbloesemsuiker in een kom en mix dit met een mixer of keukenmachine  luchtig.
Doe dit ongeveer 5 tot 8 minuten.
Zeef het meel er voorzichtig(anders verdwijnt er te veel lucht) met een spatel door de opgeklopte eieren totdat het meel is opgelost.
Schep het mengsel in de bakvorm en plaats het in het midden van de voor verwarmde oven.
Bak de cake in circa 30 min af. 
Let op ! Open de oven niet tussendoor want dan kan de cake in zakken.
Ondertussen maak je de vulling. 

Meng de roomkaas met kwark en ahornsiroop en roer dit goed door elkaar . 

Haal de cake na 30 min uit de oven en laat de cake nog even staan en afkoelen voor ongeveer 10 minuutjes en verwijder dan voorzichtig de vorm. (Mocht die toch te vast zitten ga er dan even met een scherp mesje langs)
Laat de cake nog even staan om verder af te koelen.

Tip! Is je cake toch iets ingezakt draai dan de cake om zodat de vlakke onderkant aan de bovenkant zit.
Als de cake afgekoeld is snij je de cake in 2 horizontale gelijke lagen. Doe dit voorzichtig .
Smeer de cake in met 3/4 van je vulling en strooi hier de fijn gesneden chocolade op en leg de bovenste cake er weer boven op. Smeer de cake in met de rest van de vulling , dit hoeft niet te netjes we willen nog wel dat het een beetje een naked effect heeft ;-) 

Zet de taart voor een uur in de koelkast .
Smelt daarna de chocolade au bain marie en swirl dit over de taart.

En garneer daarna met fruit en zet de taart daarna weer in de koelkast zodat ie op kan stijven .
Is het geen plaatje geworden?
Geniet er van!

Liefs Co (lette) 

Delen: