Merry berry pie


Met de zomer in mijn bol maakte ik deze vrolijke bessen taart!
Een voedzaam taartje met een smeuïg bodem, een creamy vulling en af getopt met heerlijk zomer fruit . 


Je hebt nodig : 

Springvorm 20 cm 
Bakpapier 

Bodem:

50 gr havermeel 
50 gr boekweitmeel 
75 gr dadels +100 ml warm water 
100 gr franse kwark 
1 ei 
1 theelepel kaneel 
1 theelepel bakpoeder 

Vulling: 

400 gr Franse kwark
200 gr Zuivelspread naturel of roomkaas 
40 gr avagesiroop *
Een flinke scheut vanille aroma 
6 gelatine bladen 

Topping :

Aardbeien
Blauwe bessen
Kersen 
Goji bessen 
Pistache noten 

Aan de slag :

Verwarm je oven voor op 175 gr 
Week de gelatine in een kommetje koud water. 
Leg een bakpapier in je springvorm en vet de zijkanten in.
Wel de dadels in het warme water en blend ze daarna in de blender tot een pasta. 
Doe het in een kom en doe hier het ei en kwark bij en mix dit met een mixer zodat het wat luchtiger word. 
Voeg de melen , kaneel en bakpoeder er bij en mix dit goed door tot een mooi egaal beslag. 
Giet dit in je springvorm en bak de bodem af in 20 a 25 min.
Maak ondertussen de vulling .
Mix met een mixer in een kom de kwark ,zuivelspread of roomkaas , agavesiroop en vanillearoma en goed door zodat het lekker wat luchtiger word.
*Proef je beslag voor eventueel extra zoetstof .
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit bij je kwarkmengsel en mix dit nog even goed door.
Haal de bodem uit de oven en giet de vulling op de bodem en zet het in de koelkast. 
Let op! Laat de bodem niet te lang af laten koelen want anders kan die ie krimpen en loopt de vulling langs de bodem. Is niet heel erg, maakt voor de smaak niet uit maar het oog wil natuurlijk ook wat!
Is de bodem toch gekrompen duw de bodem dan tegen een kant van springvorm en vul de andere kant op met dadels . 
Zet de taart voor minimaal 1,5 uur in de koelkast zodat ie op kan stijven.
Garneer na 1,5 uur de taart met het fruit , goji besjes , en pistache nootjes .
Na het garneren zet je de taart voor minimaal 1,5 uur weer terug in de koelkast zodat het fruit in de vulling mee kan opstijven. 
Klaar is dan je merry berry pie! 
Geniet er van! 

Liefs Co (lette)


Delen: