Frambozen cheesecake
Geplaatst op 16 februari 2018 door  Just by Co (lette)

Geen dag zonder een voedzaam taartje!
Hoe mooi is het dat je kan genieten van taart die ook nog eens voedzame ingredienten bevat.
Deze cheesecake heeft een smaakvolle bodem van voedzame melen, waaronder boekweitmeel.
Boekweitmeel is zo lekker omdat het een nootachtige smaak heeft.
In combinatie met een luchtige creamy vulling  met frambozen en pistache nootjes is het echt een voedzaam genietmomentje!

Je hebt nodig:

Springvorm 18 of 20 cm 

Bakpapier

Bodem:

75 gr boekweitmeel
25 gr amandelmeel
25 gr (room)boter of 20 gr kokosolie
25 gr kokosbloesemsuiker
2 eetlepels (plantaartdige) melk
1 theelepel kaneel
1 ei 
snufje zout

Vulling:

600 gr franse kwark
200 gr zuivelspread
50 gr agavesiroop *
100 gr frambozen
8 gelatine bladen

Topping : 

100 gr frambozen
Handje gepelde pistache noten
Optioneel 2 blokjes witte chocolade *

 

 Aan de slag :

Verwarm de oven voor op 200 gr. 
Doe de boter of gesmolten kokosolie, kokosbloesemsuiker  en melk in een kom en roer dit door elkaar. Voeg de boekweitmeel ,amandelmeel en zout en kaneel er aan toe. Roer een geklutst eitje
door het mengsel en roer dit goed door elkaar.
Leg een bakpapiertje in de springvormpjes en vet de zijkanten in.
Verdeel het deegmengsel over de bodem en bak het af in ongeveer 10 a 12 min . 

Maak ondertussen de vulling .
Wel de gelatinebladen. 
Mix de kwark met agavesiroop en zuivelspread met een mixer luchtig. 
Schep nu 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is. 
Voeg dit nu bij de rest van je kwarkmengsel en roer dit nog even goed door. 
Snij de frambozen in 2-en en roer die er door.
Giet het mengsel op de bodem en strooi de frambozen en pistache nootjes erover en zet de taartjes in koelkast om op te stijven.(minimaal 3 uur)
Als de taart klaar is kan je eventueel nog wat gesmolten witte chocolade er over swirlen, * niet zo gezond maar wel lekker! ;-)
Geniet er van!

Liefs Co (lette)

Delen: