Creamy aardbeien kwarktaart 

Nu het echt aardbeienseizoen is staat hier met enige regelmaat een heerlijke aardbeien kwarktaart van verse hollandse aardbeien op tafel.
Wat deze aardbeien kwarktaart net even anders maakt is dat het een hele lekkere romige vulling heeft.
Afgetopt met met die mooie rode kanjers maakt het deze taart tot een waar genietmomentje!


Je hebt nodig :

Springvorm 18 of 20 cm 
Bakpapier 

50 gr bruine rijstmeel 
25 gr amandelmeel of tijgernotenmeel 
2 eieren 
25 gr kokosbloesemsuiker of ahornsiroop 
1 theelepel bakpoeder 
1 theelepel cacao poeder 
1 theelepel kaneel 
Snufje zout 

Vulling : 

100 gr (lactose vrije ) mascarpone 
400 gr (lactose vrije) kwark 
50 gr ahornsiroop of meer naar smaak 
5 gelatine bladen 
250 gr aardbeien 

Topping: 
50 gr aardbeien 
3 gelatine bladen 
100 ml water 

Aan de slag: 

Leg een bakpapier in je springvorm en vet de zijkanten in. 
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Wel de gelatine in een kommetje koud water.
Doe de ahornsiroop en eieren in een kom mix dit luchtig . 

Voeg hier de melen, kruiden , cacao , bakpoeder en zout aan toe en roer dit goed door elkaar.
Schep dit beslag in de met bakpapier bekleedde springvorm en bak de bodem af in ongeveer 10/12 min. 
Maak ondertussen de vulling , mix de kwark met mascarpone en ahornsiroop met een mixer wat luchtiger. 

Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur . 

Knijp de week geworden gelatine (5 blaadjes) uit en doe die hier bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is en voeg het bij de rest van je kwarkmengsel en roer dit goed door elkaar.
Haal de bodem uit oven en laat even afkoelen . 
Giet de kwarkvulling op de bodem en zet de taart voor een uurtje in de koelkast .

Halveer de aardbeien en leg ze op de vulling en zet de taart weer in de koelkast .

Ondertussen maak je de topping 

Doe de rest van de aardbeien(50 gr) in een pannetje op het vuur samen met het water en laat dit even pruttelen . 

Voeg de week geworden gelatine er bij en als het opgelost is laat je het afkoelen .

Eenmaal afgekoeld giet je dit voorzichtig op de vulling en strooi er eventueel nog wat extra aardbeien op.

Weer in de koelkast om op te stijven (3 uurtje) en klaar is je taart! 

Geniet er van! 

Liefs Co (lette) 

Delen :