Chocoladecake taart 
Geplaatst op 24 juli 2018 door  Just by Co (lette)

Waar is dat feestje, hier is dat feestje! 
Vandaag ben ik de birthday girl en vier dit samen met dit heerlijke taartje!
De (verjaardags) taartjes van de bakker zijn natuurlijk heel lekker maar niet voor iedereen geschikt . 
Deze taart is glutenvrij, lactose vrij, tarwevrij en ook nog eens fodmaparm is. 
Hoe mooi is het dan dat iedereen met deze taart lekker mee kan genieten ! :-)

Je hebt nodig: 

2 springvormen van 18 cm 
Bakpapier

75 gr amandelmeel 
75 gr havermeel 
6 eieren 
1 eiwit 
30 gr cacao poeder 
75 gr ahornsiroop 
75 gr pure chocolade 72% of hoger |
1 eetlepel kokosolie |
1 theelepel kaneel 
1,5 theelepel bakpoeder 
1 theelepel xanthaangom 
Snufje zout 

Vulling: 

200 gr (lactose vrije) kwark 
200 gr (lactose vrije) roomkaas 
40 gr ahornsiroop of agavesiroop 
10 gr vanille of amandel aroma 

Topping : 

25 gr pure chocolade 72% of hoger 
Aardbeien
Blauwe bessen 
Amandel schaafsel 

Aan de slag: 

Bekleed de bodem van beide springvormen met bakpapier en vet de zijkanten in. 

Verwarm de oven voor op 175 gr. 

Smelt de chocolade en kokosolie au bain marie op laag vuur in een steelpan en roer dit door elkaar. 

Mix de eieren en extra eiwit met de ahornsiroop met een mixer of keukenmachine 5 min luchtig. 

Doe de melen, cacaopoeder , kaneel, bakpoeder , xantaangom in kom en roer dit door elkaar . 

Zeef dit boven de luchtig geklopte eieren  en spatel het door elkaar. Spatel het chocolademengsel erdoor. Verdeel het beslag over de 2 springvormen en bak het af in 25 min. 

Ondertussen maak je de vulling, meng de kwark met roomkaas en zoetstof door elkaar en zet in de koelkast.

Neem de cakes na 25 min uit de oven en laat in de vorm 2 uur afkoelen.

Haal de chocoladecakes uit de vorm en leg er een op een plat bord. Doe de ring van de springvorm er weer omheen. Schep het kwarkmengsel op de cake en strijk glad. Leg de andere cake er omgekeerd bovenop, de vlakke kant boven. Duw dit licht aan. Verwijder de ring van de springvorm en strijk indien nodig het kwarkmengsel met een spatel glad. Smelt het chocolade en verdeel dit over de bovenkant van taart en leg hier de gehalveerde aardbeien op en wat blauwe bessen. Strooi er nog wat amandelschaafsel over en klaar is je taart! 

Geniet er van! 

Liefs Co (lette) 


Delen: