Chocolade cake met room vulling 
Geplaatst op 16 juni 2018 door  Just by Co (lette)

Elke dag (gezondere) taart , elke dag een feestje! ;-)

Een heerlijk luchtige chocolade cake met roomvulling en stukjes pure chocolade,
je kunt je bijna niet voorstellen dat ie toch best voedzaam is! 


Je hebt hier voor nodig :

Springvorm 18 cm

Bakpapier

cake:

150 gr havermeel
50 gr amandelmeel
50 gr kokosbloesemsuiker
6 eieren
20 gr cacao
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel speculaas kruiden
Snufje zout

Vulling:

150 gr (lactose vrije ) roomkaas 
250 gr (lactose vrije)  kwark
50 a 75 gr ahornsiroop (hoeveelheid naar smaak)
1 eetlepel amandelaroma
15 gr fijn gesneden pure chocolade 72% of hoger  

Topping:

Noten en stukjes pure chocolade 72% of hoger 

Aan de slag: 

Doe het bakpapier in springvorm en vet de zijkanten in .
Meng de melen met de cacao, zout ,speculaaskruiden en bakpoeder in een kom.
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Doe de eieren met de kokosbloesemsuiker in een kom en mix dit met een mixer of keukenmachine luchtig.
Doe dit ongeveer 5 tot 8 minuten.
Zeef het meel( hier door word het meel luchtiger)  en roer het voorzichtig(anders verdwijnt er te veel lucht) met een spatel door de opgeklopte eieren totdat het meel is opgelost.
Schep het mengsel in de bakvorm en plaats het in het midden van de voor verwarmde oven.
Bak de cake in circa 30 min af. 
Let op ! Open de oven niet tussendoor want dan kan de cake in zakken.
Ondertussen maak je de vulling.
Meng de roomkaas met kwark en ahornsiroop  en roer dit goed door elkaar en zet de vulling in de koelkast.
Haal de cake na 30 min uit de oven en laat de cake nog even staan en afkoelen voor ongeveer 10 minuutjes en verwijder dan voorzichtig de vorm. (Mocht die toch te vast zitten ga er dan even met een scherp mesje langs)
Laat de cake nog even staan om verder af te koelen.

Tip! Is je cake toch iets ingezakt draai dan de cake om zodat de vlakke onderkant aan de bovenkant zit.
Als de cake afgekoeld is snij je de cake in 2 horizontale gelijke lagen.

Smeer de cake in met 3/4 van je vulling en strooi hier de fijn gesneden chocolade op en leg de bovenste cake er weer boven op. Smeer de cake in met de rest van de vulling , dit hoeft niet te netjes we willen nog wel dat het een beetje een naked effect heeft ;-) 

Garneer dan de bovenkant met nootjes en stukjes pure chocolade.
Geniet er van!

Liefs Co (lette)

Delen :