Blue berry cheesecake 
Geplaatst op 24 maart 2018 door  Just by Co (lette)

Een chocolade cake bodem, een fluweel zacht gebakken vulling met blauwe bessen .
Ik kan nog steeds niet kiezen of ik een gebakken of no bake lekkerder vind ;-)
Dit is in ieder geval weer een waar voedzaam genietmomentje ! 
Zonder gluten en lactose vrij.

 
Je hebt nodig: 

Springvorm 18 of 20 cm
Bakpapier

Bodem: 

90 gr (gv) havermeel
20 gr ahornsiroop of agavesiroop 
10 gr cacao
2 eieren 
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout

Vulling: 

500 gr (lactose vrije) kwark
100 gr (lactose vrije) roomkaas
50 gr ahornsiroop of agavesiroop
20 gr maizena
125  gr blauwe bessen 


Aan de slag:

Verwarm je oven voor op 150 gr.
Bekleed je springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
Meng de havermeel met de cacao , ahornsiroop , bakpoeder , ei en snufje zout en roer dit goed door.
Verdeel dit over de bodem van je springvorm.
Mix met een mixer , de kwark, roomkaas , maizena ,ahornsiroop in kom zodat er geen klontjes meer zijn en zodat het beslag wat luchtiger is.
Schep iets meer dan 1/3 van dit beslag op de bodem .
Doe de blauwe bessen met 3 eetlepels water in een pannetje op het vuur en laat dit sudderen tot het een coullis word en schep dit in het midden van de kwarkvulling in je springvorm . (Laat een klein beetje sap over voor de bovenkant .)
Schep daar op de rest van je kwarkvulling.
Druppel met een theelepel de overige bessencoullis over de bovenkant van de cheesecake en ga hier met een satéprikker doorheen om het gevlamde effect te krijgen .
Bak de cheesecake af in 60 min.
Zet daarna de oven uit en laat de cheesecake afkoelen in de oven voor een uurtje .
Zet de taart daarna voor minimaal 1 a 2 uur in koelkast zodat ie op kan stijven.
Deze taart kost wat tijd maar dat is het zeker waard! ;-)
Geniet er van!

Liefs Colette 

Delen :