Appeltaartje
Geplaatst op 14 oktober door  Just by Co (lette)

Appeltaart in vele soorten ,maten en recepturen
te vinden. 
Helaas is de appel niet fodmap arm ,maar kan je er wel
tegen dan is dit een leuk en lekker receptje van een gezondere appeltaart.
Een gezondere appeltaart? Ja! gemaakt van voedzame melen en in style a la Just by Co
Tarwevrij, glutenvrij en lactosevrij.
Mijn testteam die me vroegen om een appeltaart te maken zijn razend enthousiast over het eind resultaat! Made with love! ;-)

Je hebt nodig:

Springvorm 18 cm
Bakpapier

Deeg: 
125 gr havermeel 
100 gr amandelmeel 
1 ei 
50 gr kokosolie 
50 gr kokosbloesemsuiker 
Snufje zout 

1 eetlepel havermeel voor bestuiven.

Vulling : 

4 appels 
50 gr cranberry’s of rozijnen 
1 eetlepels kokosbloesemsuiker  
1 theelepel kaneel 



Aan de slag :
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in . 

Meng het meel met de kokosbloesemsuiker en zout en zeef het boven een beslagkom.

Klop het ei los in een kom en smelt de kokosolie in een pannetje op een laag vuur.

Meng vervolgens het meel, de kokosbloesemsuiker, 3/4 van het geklutste ei en de kokosolie goed met elkaar en kneed er deeg van.
Laat het deeg even rusten in de koelkast.

Ondertussen doe je de cranberry's of rozijnen in een kommetje koud water om ze te laten laten wellen en dep ze daarna droog. 
Snijd de appel in stukjes en meng dit samen met de rozijnen en kokosbloesemsuiker en kaneel in een kom.
Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met circa 3/4 van het deeg. 
Strooi de havermeel over de bodem. Dit is om het vocht uit de appel op te nemen.
Schep het appelmengsel op de bodem en duw dit stevig aan. 
Maak van het overgebleven deeg dunne reepjes en maak er er mooi rooster over de taart of doe net als mij, maak mooie hartjes met een vormpje!
Smeer het deeg in met het overgebleven ei mengsel.
Bak de taart af in ongeveer 45 minuten
Laat de appeltaart afkoelen en genieten maar! 

Liefs Co (lette)

Delen :