Another berry pie
Geplaatst op 20 november 2018 door  Just by Co (lette)

Een heerlijke smeuïge voedzame bodem gemaakt van kikkererwten , een luchtige kwark vulling en afgetopt met zoet rood fruit.

Kikkererwten, ik hou er van! 

Een veelzijdige peulvrucht die je door z’n lekkere licht zoete en nootachtige smaak ook prima kan gebruiken in je baksels. 

Maar wist je dat kikkererwten ook nog eens heel rijk zijn aan eiwitten, vezels en aan vele andere belangrijke mineralen, zoals foliumzuur en ijzer.

Dus kikker je gezondheid op met kikkererwten!


Je hebt nodig:
Springvorm 18 of 20 cm 
Bakpapier

Bodem: 

1 blikje uitgelekte kikkererwten (240 gr)
15 gr kokosolie 
25 gr havermeel 
25 gr amandelmeel 
25 gr cranberry’s
30 gr ahornsiroop 
1 ei
1 theelepel bakpoeder
1 a 2 theelepels love peace & granola* naar smaak 
Snufje zeezout 

Vulling: 

600 gr (lactose vrije) kwark 
50 gr ahornsiroop (of meer proef je beslag)
1 eetlepel vanille aroma 

Topping :
100 gr aardbeien 
100 gr frambozen
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel water
1 gelatineblad
en nog extra fruit en optioneel een beetje smolten witte chocolade (gezond nee,maar wel lekker ;-)

Aan de slag : 

Leg een bakpapier in je springvorm en vet de zijkanten in. 
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Wel de gelatine in een kommetje koud water. 
Spoel de kikkererwten** af en laat ze uitlekken in een vergiet. 
Doe de kikkererwten, ei, gesmolten kokosolie en ahornsiroop in je foodprocessor of krachtige blender en mix dit fijn tot dat je een mooi egaal beslag hebt.
Schep dit beslag in een kom en voeg hier de kruiden, bakpoeder, zout en melen bij en roer dit goed door elkaar.
Schep het daarna in de met bakpapier bekleedde springvorm en strooi hier de cranberry's over en duw ze een beetje in de bodem en strijk het glad met de bolle kant van een eetlepel.
Bak de bodem af in ongeveer 20 min. 

Maak ondertussen de vulling , mix de kwark met ahornsiroop en vanille aroma ongeveer 5 min met met een mixer of keukenmachine luchtig.
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.
Haal de bodem uit oven en laat even afkoelen . 
Maak ondertussen de fruit topping.
Doe de aardbeien en frambozen met een eetlepel water en ahornsiroop op het vuur en laat het zachtjes pruttelen zodat het een soort coulis word.
Voeg er het gelatine blad bij en roer het goed door elkaar en laat het afkoelen.
Giet dan de kwarkvulling op de bodem en swirl de fruit coulis er over en roer dit over de bovenkant van de taart, dit hoeft niet te netjes hoor. Dan krijg je juist de leukste patronen ;-)
Zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast .
Garneer de taart daarna nog met wat rood fruit en eventueel wat gesmolten witte chocolade.
Is je taart klaar , geniet er dan lekker van! 😃

Liefs Co (lette)
 

* Kruiden van  http://greengypsyspices.com 
Heb je dit niet gebruik dan van al deze kruiden een beetje: Gember, kaneel , kruidnagel en nootmuskaat

** Let op ,kikkererwten zijn niet fodmap arm! 

Delen: