Aardbeien bommetje

 🔸Ideeën komen spontaan en dan duik ik ook het liefst meteen de keuken in om het uit te voeren. Dus hup tussen de bedrijven door dit heerlijke taartje gemaakt.Een taart met een lekkere luchtige voedzame bodem dat smaakt naar een eierkoek!!

 En een creamy vulling met een twist van kokos.
Hou je niet van kokos dan kan je ook de kokosyoghurt weg laten en vervangen voor franse kwark.


Je hebt hier voor nodig : 

springvorm 20 cm 
Bakpapier 

Bodem :

75 gr havermeel 
25 gr amandelmeel
2 eieren 
25 gr kokosbloesemsuiker 
1 theelepel vanille aroma 
1 theelepel bakpoeder 

Vulling:

300 gr kokosyoghurt (AH)
300 gr franse kwark 
40 gr agavesiroop *
Optioneel voor een extra kokos smaak , voeg wat gemalen kokos toe 
6 gelatinebladen
Aardbeien 

Topping : 

15 gr pure chocolade 72% cacao of hoger

Aan de slag:


Leg een bakpapier op je bakplaat.
Vet de zijkanten in van de springvorm 
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Wel de gelatine in een kommetje koud water.
Mix met een mixer de eieren samen met de kokosbloesemsuiker en vanille aroma 5 min luchtig. 
Schep de melen en bakpoeder er door en schep het in met bakpapier bekleedde springvorm en bak de bodem af in ongeveer 10 a 12 min goudbruin. 
Maak ondertussen de vulling, meng de kwark met de kokosyoghurt , agavesiroop en mix dit met een mixer luchtig.
*Proef je beslag voor eventueel extra zoetstof .
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit bij je kwarkmengsel en mix dit nog even goed door.
Haal de bodem uit oven en halveer de aardbeien en zet deze rondom tegen de zijkant van de springvorm. 
Giet daar over je vulling en strooi nog wat aardbeien er over.
Zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast .
Smelt daarna de chocolade au bain marie en swirl dit over de taart, even uitlaten harden en klaar is je taart! 
Geniet er van! 

Liefs Co (lette)

Delen: