Brood (gluten vrij)
Geplaatst op 21 oktober 2018 door  Just by Co (lette)

De bakker bakt echt het meest fantastische fodmap arme brood voor mij maar het leek me toch uitdaging om zelf weer eens brood te bakken.

Eerlijk is eerlijk ik zei altijd dat ik geen brood kon bakken maar na poging 83 kwam er een heel lekker glutenvrij en fodmap arm brood uit mijn oven rollen! 

Met een mix van verschillende melen is dit een heel mooi basis recept geworden.
Je kan er naar smaak ook verschillende kruiden , zaden en pitten toevoegen.

Je hebt nodig:

Springvorm 20 cm 
Bakpapier

500 ml lauw water 

25 gr kokosolie 
1 eetlepel kokosbloesemsuiker 
6 gr instant gist (dr oetker)
1 ei 
200 gr boekweitmeel 
50 gr havermeel 
100 gr havermout 
50 gr amandelmeel 
2 eetlepels gebroken lijnzaad 
2 theelepels kaneel 
Snufje zout
1 theelepel xanthaangom*

Aan de slag: 

Doe in een grote kom 500 ml lauwwarm water en voeg de gist, kokosolie en kokosbloesemsuiker er aan toe , roer dit door en laat dit ongeveer 5 minuten staan.

Er moeten bubbeltjes op het water komen en de kokosolie gesmolten zijn.

Meng in een andere kom alle melen, xanthaangom , zout , gebroken lijnzaad en kruiden en door elkaar. 

Voeg het ei toe en roer door elkaar .

Voeg daar het water er bij er en roer alles goed door, het deeg blijft nat. 

Zet het deeg voor een uurtje weg en doe er een warme vochtige theedoek over heen. 

Het is de bedoeling dat het deeg in volume toe neemt. 

Verwarm je oven voor op 220 graden.

Bekleed je bakvorm met bakpapier ,ook de zijkanten.
Schenk je deeg in de vorm en bak het brood af in ongeveer 50 min. 

Haal het uit de oven en laat het brood goed afkoelen .

Eet smakelijk! 

Liefs Co (lette) 

Delen : 



*Xantaangom zorgt voor dat het beter bind en minder kruimelig is.