Appelpannenkoekjes

Een keer wat anders dan een gewone dunne pannenkoek ? Ga dan aan de slag met dit recept van appelpannekoeken. Heerlijke zoete pannenkoeken gemaakt van voedzame melen en met een schijfje appel binnen in ! Yum!


Je hebt nodig voor ongeveer 6 stuks :

50 gram havermeel 
25 gr amandelmeel 
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
1 theelepel bakpoeder
100 ml (plantaardige) melk 
0,5 theelepel kaneel
snufje zout

1 appel

Olie om mee te bakken

Aan de slag:

Meng de droge ingrediënten door elkaar in een kom. 
Voeg daar de melk aan toe en roer dit goed door. 
Laat het beslag even staan zodat het wat dikker word.
Ondertussen verwijder je met een appelboor het klokhuis en snij de appel in schijven van ongeveer een halve cm.
Verwarm een scheutje kokos of olijfolie in pan. 
Dip de appelschijven in het beslag en leg ze in de pan. Schep hier nog een beetje beslag bij bovenop. 
Bak er drie tegelijk in de pan. 
Bak de pannenkoekjes zodat ze mooi goudbruin worden.
Beetje poedersuiker er over en genieten maar! :-)

Liefs Co (lette)


Delen: