Kerststol cake  

Sinterklaas is weer naar Spanje en ik ben al helemaal in de kerststemming! 

 It’s the most wonderful time of the yearrrrrr!
De kerstboom staat en ik heb deze heerlijke kerststol cake gemaakt.
Een heerlijke (glutenvrije) cake met stukjes abrikoos en rozijnen . Door dat ie gevuld is met spijs lijkt het een beetje op een kerststol, smulmomentje!! 

Je hebt hier voor nodig:

Cakeblik 

150 gr havermeel 
50 gr boekweitmeel 
200 ml (plantaardige of lactose vrije) melk  
2 eieren 
25 gr kokosolie
100 gr kokosbloesemsuiker  
10 gr rum aroma  
2 theelepels bakpoeder 
1 el speculaaskruiden
Optioneel beetje sinaasappelrasp
50 gr rozijnen 
50 gr gedroogde abrikozen 
Amandelschaafsel 

Voor het spijs: 

100 gr amandelmeel 
40 gr ahorn of agavesiroop 

Aan de slag: 

Begin met het spijs .

Meng de amandelmeel met ahorn of agavesiroop in een kom en kneed het tot een bal. Leg het terug in de kom en zet het in de koelkast . 

Wel de abrikozen en rozijnen in een kom met warm water. 

Verwarm de oven voor op 175 graden. 

Vet vervolgens de cakevorm in of bekleed de vorm met een bakpapier. 

Mix de eieren samen met de kokosbloesemsuiker zo’n 5 minuten tot een luchtige massa.  

Doe de melen in een kom en roer dit samen met de kruiden, bakpoeder en rumaroma door elkaar. Schenk hier de gesmolten kokosolie (amandel)melk en luchtige geklopte eieren doorheen.

Voeg de rozijnen en fijn gesneden abrikozen er aan toe. 

Maak van het spijs een mooie spijsstaaf . 

Schep de helft het beslag in de cakevorm en leg hier bovenop de amandelspijs staaf. 

Schep daar boven de rest van het beslag en strooi er nog wat amandelschaafsel over. 

Bak de cake af in ongeveer 30/35 min.

Laat de cake afkoelen en strooi er nog wat poedersuiker over.

Genieten!! 

Liefs Co (lette)

Delen: