Kwark bollen met blauwe bessen
Geplaatst op 26 september 2018 door  Just by Co (lette)

Heerlijke smeuïge kwarkbollen met blauwe bessen.
Een oud recept maar in een nieuw (fodmap) jasje!
Gemaakt van voedzame melen.
Ook in glutenvrije variant.
Lekker als tussendoortje maar ze doen het ook goed op de ontbijttafel ! 

Je hebt nodig voor 10 stuks : 

Muffinvorm
Papieren bakvormpjes

200 gr havermeel, of speltmeel*
250 gr (lactose vrije ) kwark
50 gr ahornsiroop 
1 banaan
1 ei 
2 eiwitten of 60 gr vloeibaar eiwit
10 gr kokosolie 
2 theelepels bakpoeder
Snufje zout
1 theelepel pumpkin spice mix*
125 gr blauwe bessen 
Optioneel extra zoetstof ( proef het beslag) 

Aan de slag: 

Verwarm de oven voor op 175 gr .
Vet je muffinvorm in of gebruikbakpapiertjes en doe die in de muffinvorm
Smelt de kokosolie .
Prak de banaan fijn in een kom. 
Meng de kwark met ahornsiroop  , eiwitten , 1 ei , en kokosolie bij de fijn geprakte banaan .
Meng het meel en kruiden , bij het kwarkbeslag en voeg als laatste het bakpoeder en blauwe bessen toe.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins ongeveer 35 a 40 min af in de oven . 
Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn.
Kijk tussen door ook altijd even want iedere oven is anders. 
Als de satéprikker nog vochtig is dan zijn de muffins nog niet helemaal gaar . 
En laat je ze nog even iets langer in de oven staan .
Warm en vers vind ik ze  het lekkerst!
Eet je ze de volgende dag doe ze dan even in de magnetron, geniet er van!


Liefs Co (lette)

* Speltmeel bevat wel gluten . 

* Kruiden van http://greengypsyspices.com
Heb je niet niet, gebruik dan bv kaneel met iets gember,nootmuskaat en steranijs

Delen: